Who knows vad denna bloggen ska heta..

Nå..
Denna har varit full av vfu!!!
Känns som en bra vfu-plats med bra barn och bra pedagoger! Ska bara hitta ett barn att observera.. Imorgon ska iallafall jag och min handledare sätta oss och prata på riktigt för första gången, ostört! Det var kaos med vikarier och mycket barn denna veckan.. Men men, det är väl så verkligheten ser ut så jag har säkert lärt mig utav det åxå!

I torsdags trodde jag att jag började kl 8 så jag sov till 7 och när jag hade ätit frukost, typ 7.30, kollade jag på schemat och insåg att jag började 7.. HJÄLP! Jag ringde handledaren och berättade som det var och sa att jag skulle komma så fort jag kunde.. Jag var där på en kvart efter jag ringt.. Tro det eller ej så funkar min äckliga, fula, dåliga cykel ganska bra ibland.. Inte en dag har jag haft medvind hem i uppförsbacken.. Det är jobbigt!!!

På kvällen i torsdags hade Helgrymt fest.. Det var Music-quiz och kareoke.. Dure hade med sig sin vän Emina och så var det jag och Kamilja.. Vi satte oss vid ett bord.. Åt hamburgare och inväntade Moj (han som skulle hålla i quizen) 
Till slut började han.. Dom brukar vara två men denna gången var det bara en snubbe! Han var duktig och vi var duktiga!!! Efter quizen sjöng vi lite kareoke och sen fick vi resultat.. Vi hade ETT fel och kom TREA!!! Morrrrrrr...
Men kvällen var mycket lyckad.. Jag sjöng bland annat Think twice med Cecilia Dino och I believe I can fly!!!!! I love kareoke.. Även fast det låter förjävligt ibland :P

Dagen efter, dvs fredag, började jag vfun kl 7 igen och denna gången kom jag i tid.. Även fast jag bara fick sova fyra timmar och jag var sjukt trött under dagen.. Jag somnade till och med i personalrummet under lunchrasten..

I onsdags fick Amis och jag mail av Perselli att vi kunde lämna in c-uppsatsen på fredagen inför framläggning nästa vecka.. Jag fick panik när jag såg mailet.. Tack vår snälla handledare för att du skickade mailet EN dag innan uppsatsen skulle in.. Funderade starkt på att skolka under fredagen eftersom jag hade ett paper som skulle in samma dag åxå.. Men vi löste det.. Vi la till en referens och läste inte ens igenom uppsatsen innan vi skickade in den torsdag kväll.. Jag är inte nervös än men kommer va galet nervös på torsdag kväll.. På fredag smäller det.. Ska bli skönt att ha framläggningen gjord sen iallafall och så får jag ju en välförtjänt resa till Mallorca dagen efter åxå :)

I fredags var jag och Dure på Swedbank och fixade så att jag blev kassör för Ganesha.. Det gick fint efter en stund när vi hittade organisationsnumret! Sen gick vi till en kjorre och skulle köpa halstabletter och jag inser att jag glömt min plånbok på banken.. Haha.. Å så va vi på Hemtex och kollade efter rosa gardiner och rosa påslakan.. Det fanns ett par fina men eftersom vi är så grymt rika (NOT!) köpte vi inga.. Dure och jag gick sen till Halvars och sen hem till lägenheten och fixade lite mer med Ganeshas ekonomi och sen kom Jonte och vi gick till Gu va gott alla tre.. På vägen dit mötte vi Fenix-Maria och vi fick reda på att vår korridor blivit sunk!!! :( På Gu va gott satt Dure mitt emot en spegel inne på pizzerian och gjorde fula grimaser.. HAHA.. Sen gick vi hem.. Dumpade Dure utanför 31:an och gick in och kollade på Million Dollar Baby.. Me like it lite faktiskt :)

Dagen efter det (lördag) var Jonte och jag på Kolmården för en intro-dag.. Han på sitt håll och jag på mitt.. Vi fick lite föreläsningar, kolla nya kassasystemet/kassakontoret, äta lunch på restaurang Safari (med världens finaste utsikt), åka safari-bussen med SafariSam (och det är inte du) och kliva ut för en evakueringsövning hos lejonen.. Hihihi :) Vi åkte minibuss dit och jag fick skjuts av Madde hem :)

När jag kom hem var Bannäni i stan och kom till lägenheten!!!!!! :) Vi började med ett fotbad eftersom hon hade nya skor = ont i fötterna och sen kom Duran när hon hade slutat jobba.. Sen gick vi till Kungsgatan och åt på Babel, vitlöksbröd, lasagne och kycklingspett.. Nam! Vi gick in på HK på Kungsgatan för lite efterrätt.. Vi gick hem igen med tomma plånböcker och snacka strunt, kollade tv och när vi skulle sova berättades det en godnattsaga av mig till mina kära vänner om Sara, Klara och Bara från Malmö som åkte till sin bror i Stockholm och gick på Grönan!!! :)

Imorse vakanade jag av att någon ropade UrreBurreBanan och jag sprang ut till vardagsrummet där jag dumpat mina söta små vänner inför natten.. Bannäni satt vi datorn, Dure sov så gott hon kunde och jag la mig på den vinglade madrassen och vilade ögonen en stund till.. Vi åt sen frukost på sängen.. Det blev mackor med hushållsmedwurst :)
Annie åkte hem 13.33.. Vi tog en glass på pressbyrån innan och sen vinkade vi hej då!!!
Jag fick skjuts av Duran till bomull och jag skrev ut utvecklingsplanen som jag och min handledare ska diskutera imorgon.. Sen gick jag hem och skrev det där papret som skulle in i fredags.. Det tog typ bara en halvtimma att skriva men det var nog inte det bästa jag åstadkommit i mitt liv måste jag säga :P

Ikväll blir det sängdags tidigt.. Ska upp kl 5 för att va på vfun kl 6.. Herregud! På ett sätt kommer jag sakna universitetet när man sen börjar jobba på rikt.. Hoppas kanske Jonathan Bamse Johansson kan komma hit en stund ikväll om han kunde fixa sin telefon någon gång så man kan få tag på honom!!!

På fredag efter framläggningen åker vi till Sthlm.. Förhoppningsvis åker vi först till Emilia o co. Sen ska vi sova hos Jontes bror och så måste vi stiga upp typ mitt i natten för att ta oss till Arlanda.. Flyget till Mallorca går redan kl 6.50 eller nåt sånt.. Snark!!! Men jag längtar verkligen nu!!! Hoppas denna veckan går fort i skolan för jag vill egentligen inte vara med..

I veckan ska jag hinna med att tvätta, packa, läsaläsaläsa, vfu:a och jag skulle behöva shoppa lite med jag är luspank så jag får nog hoppa över det..

Tack igen för en lyckad helg mina söta små gummor!!! Om ett år är vi i Stockholm!!!

Puss
/UrreBurreBanan


Brottningsmatch

Ibland går önskningar i uppfyllelse!
Igår mitt på dagen kom Emilia med familj och hälsade på.. Jag hade erbjudit allt (lunch, fika, middag) för att få hit dom och jag lyckades.. De hade varit nere i Emmaboda över Påsk och kom körde igenom Norrköping på vägen hem till Stockholm! Jag bjöd på kaffe och bullar :) Emilia hade med sig en påse kakor som mormor hade bakat.. Men det var inte många Emilia lämnade till oss andra.. Kakmonster! Jag hade inte träffat dom på jättelänge och det var hur mysigt som helst och träffa dom en snabbis!!! Vi kollade på bilder, Emilia sjöng Mamma Mia, lekte med pilatesbollen och vi klädde ut oss till påskakärrningar :)

När dom hade åkt hade vi fått ytterligare ett finfrämmat i stan!!! Bannäni fick ett ryck och kom hit över dagen.. Smart unge det där! ;) Jag mötte upp Dure och Annie på Skvaller och vi bestämde att vi skulle grilla.. Vi köpte flintastek och potatis och grillade kött på min fina innegård (hmm..) Tog en evighet innan köttet blev klart men till slut gick vi upp till lägenheten och åt köttet tillsammans med klyftpotatis, gnisslande halloumi-ost, tsatsiki och bea-sås :) Nam nam!! Riktigt gott med riktigt trevligt sällskap!!! :) Även fast vi alla hade setts bara dagen innan på kryss så kan man aldrig få nog av dom dära! :)

Idag var första dagen på nya vfu-platsen.. Jag tror och hoppas att det kan bli bra!!! Barnen verkar bra och pedagogerna åxå! Min vägledare har till och med diabetes han åxå, haha :) Tog spånkan till vfun idag men imorgon ska jag försöka hoppa på min skrotiga cykel och ta den istället.. På vägen hem från vfun idag mellanlandade jag i Marielund.. Vi har brottningsmatch och jag vann!!! Haha.. Jonte slog i huvet i väggen typ 18 gånger och en tand började blöda.. Jag klarade mig nästan helt utan skrubbsår.. Endast ett rivsår på handen :) Yeay!

Tror Amis kommer tillbaka till Sweden idag.. Välkommen hem!

/Urrevaggandooooo!!!

Påskkärringar i farten

I torsdags tog Dure och jag tuff-tuff-tåget till Nyköping, till vår kära Annie!!!
Hon mötte oss på tuff-tuff-tåg-stationen o vi vandrade hem till hennes nya lägenhet.. När vi öppnade dörren möttes vi av världens vackraste katt!!! Bananis-Danis :) Sååååå fiiiin!!!
Hemma hos Annie snackade vi goja, åt god middag och gick en snabbis på stan för att köpa lite småsaker inför morgondagen.. Vi kom även på den brilljanta idén att hyra film.. Kommer inte ihåg va filmen hette..Typ The Wackness eller nåt sånt.. Sen var vi tvungna att köpa nån konstig kabel som skulle gå från tv till dvd.. Startkabel kan den ha hetat :) Vi fyndade en på Classes..
När vi kom hem och Dure skulle koppla in dvd:n gick allt utmärkt tills vi märker att Annie inte ens har en strömkabel från väggen till dvd:n.. Vi provade åxå om vi kunde se filmen på Banänis dator.. Men det funkade inte heller.. Så det blev ingen film den kvällen :) Hihi.. Men vi hade det grymt trevligt iallafall.. Vi lagade mat, sjöng Emd o snackade lite mer goja..
Vi var dödströtta redan kl 22 typ och pumpade upp madrassen.. Jag sov på den underbara madrassen och Dure och Annie delade på sängen :) Det gick fint!!! Bananis sov hos mig en stund åxå..

På morgonen vaknade vi runt 8 och vi hade ställt klockan 9.17.. När klockan var 9.17 hade alla tre duffrat!!! Visst är vi duktiga?!  :)
Vi åt mumsig frukost, plattade håret och tog oss sen ner till stan innan bussen gick.. På stan lämnade vi filmen som vi inte såg och åt lunch..
När bussen väl kom var det två stycken som var proppfulla! Men vi hittade till slut tre platser nästan längst bak i ena bussen där vi dumpade oss själva..
Det var ganska skönt att för en gångs skull kliva på bussen i Nyköping och åka direkt till terminalen, istället för att kliva på i Norrköping och pausa i 30 minuter på Godisbron.. Även fast godisbron var lite saknad..
Det var grymt mycket folk när vi kom fram till terminalen! Men vi gick in och ställde oss i kön till hyttnycklarna :) Upptäckte att en konkurrent skulle med på båten.. Hahaha..
Vi tog en fika på terminalen innan vi fick stiga på båten.. Tyvärr hade dom ingen krusbärsdricka.. Vi spelade även in en vacker födelsedagssång och skickade iväg o fick till svar att vi var någons älsklingslärare!!! :)
Till slut fick vi komma på båten iallafall.. Båten som jag hade saknat av hela mitt hjärta!!! När vi sedan kom på båten och kände den härliga doften ångrade jag mig en halv sekund.. Men icke.. Den där båten är det bästa som någonsin uppfunnits.. Nästan :P
Vi gick ner till vår hytt och väntade på att tax-freen skulle öppna.. Egentligen hade vi två hytter men vi använde aldrig den andra.. Vi gick upp och dansade på dansmattan en gång.. Åt en matbit på caféet och kollade taxfreen.. Sen gick vi ner till hytten igen och vilade i 10 minuter tills det var dags att göra oss fina!!! Vi lyckades bli snygga även denna gång!!!
Vi började på discot och sjöng kareoke och sen gick vi till Fun-Club.. Där man ska vara.. Håkan (känd från tv) jobbade denna kväll.. Vi beställde några drinkar.. Och denna gången hade han pluggat på drinkboken lite iallafall..
Under kvällen satt vi även ute och sjöng allsång och fick med oss en massa människor.. Kändes lite som allsång på Cinderella :)
Jag orkar inte berätta om allt men kvällen blev verkligen lyckad!!!!!!!

Dagen efter steg Annie och jag upp och åt frulle.. Dure var för trött.. Men vi smugglade med oss två ägg ner till hytten till henne iallafall :) Hihihi..
Vi beställde vår Mangodrink från Arnold/Andreas och fick i oss lite vitaminer.. Lyssnade på människor som sjöng kareoke mer eller mindre bra.. Tyvärr missade vi vinnaren.. Men vi åt lite mat och shoppade i tax-freen.. Jag bjöds även upp till en liten dans.. Det gick väl sådär men det var lite roligt :P
Vi var smarta och satte oss lite tidigare vid dörrarna när båten nådde Stockholm igen.. Vi fick gå av bland dom första och det var såå skönt att slippa trängas med små barn, gamla tanter/gubbar och rullväskor.. Det var 26 grader ute visade det sig och det kändes.. I love!!! (oftast iallafall)
Bussen gick från terminalen kl 16.. Egentligen hade jag mer än gärna velat stanna på båten och åka en runda till, eller helst av allt stanna i Stockholm för någon dag och bara njuta.. Men icke.. En annan gång..
I Nyköping dumpade vi första Påskkärringen.. Annies mamma var där och hämtade henne.. Hon sa nåt i stil med att tack för att ni tar hand om min dotter ibland :) Dure svarade tack för att vi får ta hand om henne.. Mycket smart sagt!!! Jag önskar att du var i Norrköping varje dag Gumman <3
Dure och jag tog en glass/dricka och fortsatte färden mot Norrköping.. Dures mamma var där och hämtade oss och jag fick följa med hem dom till Rambodal och äta påskmiddag! Mycket trevligt!!! Tack o bock o tack igen!!! :)
Innan Dure skjutsade hem mig kollade vi på Babben och kollade på bilder på datorn..

Jag ringde Jonte en snabbis och sen sov jag som en stock.. Imorse vaknade jag av solen i ögonen.. Fy fan så härligt!!!
Idag ska jag städa och träna box.. Dure och jag ska fixa lite med Ganesha åxå..
Imorgon hoppas, hoppas, hoppas jag att JJE vill komma förbi och säga hej på väg upp till Stockholm!!!

Första påsken utan att åka hem till familjen i Emmaboda och det känns fortfarande väldigt bra!!!

Nästa vecka blir det vfu för hela slanten!!!
Nästa helg ska tillbringas på Kolmården lite grann och helgen efter det är det Mallorca!!! Hoppas på bra väder där åxå!!!

Nu ska jag kolla med två ögon på Robinson-reprisen istället för ett halvt ;)

Vi ses!
Kör bara! Jag gillart!

/UrreBurreBananis :)


Harlekinen

Malmslätt: Söndag - Måndag :)
Det gick bra faktiskt.. Jag va väldigt nervös innan men allt slutade väl..
Dom hämtade oss här i Norrköping kl 13 o så åkte vi till Linköping..
Väl i huset skulle Jonte hjälpa till att lyfta upp en tung bänk till övervåningen.. Efter mycket om och men gick det.. Jag fick även säga vilken färg jag tyckte de skulle ha på väggarna för de skulle måla om :)
Sen åkte Jonte o jag iväg till Ikano-huset o kollade lite.. Stod i världens längsta kö för en ynka korv på Ikea.. Suck! :)
Var inne på Biltema och provsatt cyklar.. Jag vill ha en sån där cooling.. En blå crusing-cykel.. Men det står Biltema på den.. Inte lika roligt.. Sen vet jag inte hur bra kvalitet det är på dom där cyklarna egentligen..
På vägen hem åkte vi förbi Lambohov bland annat.. Jag vinkade till pappas lilla lägenhet där motorcykeln blev stulen.. Aja baja!!
Sen åkte vi hem till huset igen.. Och var hemma i fem minuter för att sen ut och gå.. Vi tog en promme i Malmslätt.. Det var faktiskt riktigt fint.. Vi lekte på en skolgård åxå :) Jo, jag har absolut barnasinnet kvar!!!
Sen kom vi hem o då åkte vi inte iväg nåt mer den kvällen.. Jontes mamma bjöd på potatisgratäng med rostbiff och paj till efterrätt.. Mycket gott!!!
På kvällen kollade vi på lite coola filmer från Afrika och på tv.. Jontes syster fyllde år igår (grattis) så på söndag-kvällen hade vi lite presentöppning åxå :)
Vi var dödströtta redan kl 22 så typ då gick vi o la oss..
På morgonen åt vi frulle lite snabbt och sen åkte vi med till sjukhuset där Jontes mamma jobbar och tog Campusbussen därifrån.. Kände igen sjukhuset från när jag opererades.. Lite nostalgi.. Jag saknade nästan tandläkarna.. Haha..

Igår var Dure och jag på bio på Harlekinen.. Flera andra lärare var åxå där.. Bland annat Frippe och Josse..
Vi såg iallafall I taket lyser stjärnorna.. Det var väldigt bra, stark och sorglig!!! Man hörde hur nästan alla i salongen snörvlade och torkade tårar.. Det var längesen jag grät på bio men igår så.. Hihi.. Efteråt fick vi fika och diskutera med hela gruppen plus en präst och en psykolog eller nåt sånt..
Sen gick Dure och jag, efter mycket om och men igen, till Gu va gott och åt pizza.. Vi har tydligen alltid problem med vad man ska äta.. Speciellt en måndag när man vill va lite nyttig och inget har öppet kl 21.. Vi misslyckades med nyttigheterna kan man säga..

Nu har jag äntligen ringt min nya Vfu-plats.. Tycker sånt är jobbigt.. Ska ha en manlig vägledare denna gången på en förskola.. Inte så vanligt men det blir säkert bra!!

I eftermiddag har jag litteraturseminarie och sen är det Vårmöte!!!

Längtar sååååå mycket tills torsdag.. Då ska Dure och jag till Annie i Nyköping.. Sen på fredag åker vi från Nyköping till terminalen för Kryssning... YEAY!!!!!!!!!!!!!!

Jag skulle helst av allt sitta i solen idag men får se.. Kanske hinner sitta en liten stund innan jag ska till skolan..
Tjingo!
UrreBurre

Attans Bananer!!!

Den nya kursen känns bra! Var på en mycket intressant och tung föreläsning i torsdags.. En kurator från Vrinnevisjukhuset tror jag det var.. Lär nog bli fler jobbiga/bra/intressanta föreläsningar tror jag!

I fredags var jag o Lina i Vrinneviskogen och grillade korv, pinnbröd och marschmallows.. Svingott! Jag har aldrig ätit pinnbröd innan.. Och när man blandar vatten, salt och mjöl låter det inte som en höjdare men det var toppen! Plus att allt blev mycket godare när vi grillade utomhus.. Nu är det vår!!!

Igår var gick Lina o jag till Erikshjälpen och fyndade lite smått! Sen gick vi till Broadway för att inte svika dem denna veckan o så gick vi till Lush och köpte paket och sist till Halvars!!! Denna gången blev det hallon/saltlakrits + brownie :)

När jag kom hem satte jag mig på balkongen en timma och läste.. Fick faktiskt lite färg.. Haha.. Vår som sagt!!! <3
Senare på kvällen var det basket igen.. Dom förlora.. Fan åxå!!! JAG VILL JAG VILL JAG VILL att Dolphins vinner borta i Sundsvall på tisdag!!! Hade inte Vårmötet varit på tisdag hade vi åkt upp och stöttat dom!!! Det vore najs med en final men jag är skeptisk :S
Efter basketen yrade Dure och jag runt i stan en stund för att klura ut var vi skulle äta.. Efter mycket om och men blev det Tre kronor på Kungsgatan.. Vi ville ju ha vitlöksbröd och kött och Poseidon var fullt.. Men det funkade riktigt bra på Kungsgatan åxå faktiskt.. Det var gott! Jag åkte sen hem till Jonte och vi kollade Robinson och Jag vet vad du gjorde förra lördagen :P Jonte var depp efter tre förluster i Östgötacupen i handboll och idag lär det väl bli fler :S
Hoppas A-L hade det bra!

Fy fan vad arg jag var igår kväll.. På människor som försöker locka mig till Emmaboda i påsk istället för Kryssning.. Det skulle vara supernajs och åka hem till Emmaboda åxå men kryssningen är så jävla mycket roligare (eller roligare på ett annat sätt) och kryssningen är bestämd och bokad för längesen.. Förstör inte för mig dumma er!!!!!!! En av dom dumma sa att jag kan kryssning och vet hur det går till för att jag åkt förr men nu var det grymt längesen och Va fan!!! Jag kan Emmaboda ännu bättre.. Det var sjukt längesen jag träffade hela familjen och påsken är ett bra tillfälle.. Jag är så jävla kluven men fan vad jag längtar till torsdag ändå..

Dure och jag blev bjudna till Nyköping kvällen innan och åker sen därifrån till terminalen!!!! :D Ska bli såå sjukt roligt.. Jag har saknat båten såå.. Jag ska sjunga kareoke åxå.. Akta er!!! ;)

Nu ska jag ladda inför en resa till Linköping/Malmslätt.. Hoppas det blir bra!!!
Skickar även en liten födelsedagshälsning till Johan.. Även fast du inte läser :) Grattis!!!

Pusskramskumbanan!

Din dumma sill!

Jag kan lura dig vart jag vill!!!
Jag lyckades faktiskt lura en på skolan idag! Yeay! Och jag trodde jag skulle slippa bli lurad åxå.. Men icke! För 5 minuter sen läser jag Annies blogg.. O hon lura mig rakt upp i ansiktet.. Grattis gumman! Du lyckades med en iallafall.. Typiskt åxå :P

Tydligen har Extra-tidningen lurat oss om någon buss med tre våningar idag.. O så tror jag att dom luras med att Dolphins vann mot Sundsvall.. För det tror jag inte dom gjorde?! Eller blev det bara fel i trycket..

Så jäkla fint väder idag!!! Massa folk som satt och solade på Trappan-däcket.. Såå härligt!! Och igår åxå.. Jonte och jag gick runt strömmen igår o så gick vi till Halvars.. Några nya smaker hade dom.. Sjukt goda.. Typ hallon-lakrits, brownie, mjölkchoklad och coco.. Kommer nog bli ett antal besök där även i år så jag kan provsmaka alla nya! :)

Idag har jag försökt ta hand om min lilla vän Dure som varit orolig för sin matte.. Jag förstår att hon är orolig.. Jag är ju nätan det åxå.. Det är för fan sån matte som bara genier borde kunna.. Vi har iallafall suttit på Täppan ett tag och ätit på Poseidon.. Jag har också hunnit med två introföreläsningar, ett seminarium och en träning idag! Bortser man från tsasikin på Poseidon skulle man nästan kunna tro att jag varit duktig idag ;)

Imorgon är det Sex och samlevnadsdagen!!! Jag hoppas verkligen att det kommer lite folk.. Men jag tror på rikt att det gör det! (kanske är det önsketänkande, men det hoppas jag inte..)

Dags för att borsta tanden!
Urr-Burr

RSS 2.0