Frillelilla

Under frskis&svettis-passet på förskolans dag haffade NT mig och ställde lite frågor om vad vi gjorde o sådär.. Självklart hade dom lyckats få en snygg bild på mig åxå när jag springer lite sådär överdrivet fint som hamnade i tidningen dagen efter.. Jag får väl bjuda på den.. Även fast jag skämms lite för bilden ;)

Igår va Jonte o jag på Kolmården.. Vi passade på att gå dit en dag då jonte till jobbar o så innan det blir högsäsong o man får tränga sig fram i parken..
På morgonen såg det ut att bli fint väder så jag tog den tunna tröjan.. Men när vi va framme och klev av bussen hade det börjat regna.. Som tur var hade jag tagit med ett litet paraply! Som vid vissa tillfällen när det blåste mycket blev som en strut istället för paraply.. Men vi hade trots regn o kyla en bra dag! Vi såg sälshow, delfinshow, åkte delfinexpressen, åt glass, pratade med alla djuren och hoppade trampolin.. Askalaskul!! :)
Jättefin ny entré hade dom skaffat sig åxå!
Va helt slut när vi kom hem sen..
Lär nog bli flera besök till djurparken i sommar.. Bland annat med JJEV!

Idag hade jag öppningsturen.. Som alltid (sen förra veckan) på måndagar.. Jag va där kl 6 och nästa personal kom 7.. Då hade det fortfarande inte kommit några barn.. Surt!
Efter jobbet cyklade jag iallafall till frissan.. Va dags att bli av med lite slitna toppar hos en bra frisör! Det blev dock det gamla vanliga.. Snedlugg och uppklippt.. Men helt okej iallafall..
Har tills nu flätat håret varje dag för att få lite frisyr.. Nu kommer jag i fortsättningen platta håret varje morgon för att det ska se normalt ut :)

Hej svejs grus och gnejs!

Förskolans dag

Idag, 20 maj, är det förskolans dag! Det är sommar! Och det är Zeks stora födelsedag!

På mitt jobb idag sjöng vi för Z som fyllde 50!!! Sen gick vi till en äng och hade Friskis&Svettis-gympa med alla andra förskolor ute i Lindö.. Tempo!
Jag tog ett par barn och började gympa.. Hade inga gympakläder men jag körde på i hettan iallafall.. Efter två minuter var jag helt slut och genomsvett.. Men det va kul! Efteråt fick vi bullar och festis.. Eller barnen fick och vi vuxna som var snabba fick åxå :)

Jag träffade min gamla handledare från när jag hade vfu på en förskola där ute i Lindö.. ÅÅÅÅHHHHHHH!!! Saknar dom! Vissa barn kände jag igen åxå.. Men dom hade blivit såå stora!! Kul att se iallafall!
Träffade även fyra från campus som hade vfu.. Trevligt att råkas! :)

Till lunch skulle det vara köttfärssoppa men det va liiiiite köttfärs och en massa lök.. Skulle hellre säga löksoppa.. Ljug inte! Hade skapligt ont i magen efter lunchen.. Z bjöd på tårta men jag kunde inte äta..
Vi var iallafall ute hela eftermiddagen i hettan.. Barnen var svettiga, röda.. Jag var svettig och röd.. Men efter mellis (som vi åt inne.. YES!) hade jag planering så då kunde jag svalna lite innan jag skulle bika hemåt :)
Jag gjorde lite arbete i barnens portfolio som vi ska visa upp på Vårfesten nästa vecka!

Dagen avslutades med ett besök på Halvars med Jonathan.. Nougatdröm denna gång! :)

Hoppas ni haft en bra 20 maj!
Puss

Stockholmsweekend

Jag åkte upp med Lisa i fredags.. Hon dumpade av mig hos syster och så skulle hon på basket-cup i Solna i helgen..
Jag hade världens mysigaste helg hos syster med familj!
I fredags lagade vi god mat och kollade på Talang.. Jag tyckte FEL gick vidare! Hade hellre sett några dansare eller trollkarlar gå vidare istället för enbart sångare.. Dom kan söka till Idol istället.. Men kanske bättre lycka nästa gång..
Förresten tipsade syster om en jättebra sak! Dom va medlem i något på Internet.. Typ "Lisas matvecka" Så de varannan vecka fick hemskickat en matkasse + recept för 5 dagar för fyra personer.. Askalas!
Efter jag nattat Em så låg Vilmer i min famn jättelänge under fredagkvällen.. Han sover tydligen väldigt bra under dagarna = inte så bra på natten..

På lördagen va det sommar!!
Utomhus hela dagen! Efter frukosten gick vi till lekparken, sen åt vi lunch ute nånstans vid Liljeholmskajen, en glass i solen, Em behövde sova så vi tog en promenad i hettan, sen ut på torget/baksidan/lekparken igen o så thaimat på kvällen.. Eller jag åt thaimat o de andra sushi..
En lysande dag! :)
På kvällen kollade vi på filmen "Up" Jag satt o halvsov i fotöljen men en helt okej film! :)

Idag stannade vi inne hela förmiddagen.. Vilmer kunde andas igen.. Han har låtit som en gris hela helgen stackarn.. Johan oljade balkongen (de passade på att fixa balkongen när de hade barnvakt) Så hela balkongenn stod i vardagsrummet..
Vi spelade spel, skypade, målade, degade innan Lisa kom o hämtade upp mig igen..

Jag fick BAMSEKRAMAR av Em innan jag gick! SNART ska jag åka upp igen..

Hemresan gick lika fint som uppresan.. Vi klagade på alla som körde för fort med släp, tyckte att alla som körde volvo körde sakta för en gångs skull o spanade in snygga bilar.. Det blev kisspaus och fikapaus på Nyköpingsbro! :)
Mot slutet upptäckte vi även att man kunde ha norska på gps:en.. Fantastiskt kul!!

Imon börjar jag jobba 100! Dags för första öppningen.. Kommer däcka tidigt ikväll efter denna helg! Upp 4.30 imon.. Herregud!!

Puss

Rubrik?

Har väntat många dagar på att chefen ska höra av sig om hur det blir med min framtid..
Emmas sista dag är på onsdag så vi behövde få reda på schema, procent och tider denna veckan..

Så igår när vi satt och åt mellanmål på förskolan ringde chefen och sa att hon fixat en tillvidaretjänst på 75 % till mig!!! O så skulle hon försöka fixa några fler procents vikariat.. Möjligen till 100% men det va inte säkert..
Jag blev jätteglad och helgen var räddad!

Efter mellis slutade jag.. En kort dag igår.. (11.15-15.15) Hann knappt komma dit förrän jag skulle hem ;)
När jag kom hem la jag mig på soffan med datorn och då ringer telefonen.. En annan i personalen som ringde och hon hade åxå pratat med chefen och fått reda på att jag fick 25% extra i vikariat! = från och med nästa måndag jobbar jag nytt schema och 100% WOHO!!! :D


I helgen jobbar jonte igen.. Astråkigt!
Jag tänkte mig en runda på stan men det är för tråkigt väder för att gå ut.. Så jag satte mig för nån timma sen med resterna av rockyroad-glassen som blev kvar från igår, en kopp kaffe och en film som fanns på jontes dator: 500 days of Summer.. I like it!

Det mest dumma är att Jonte jobbar imorgon åxå.. Vad ska jag göra då?! Hoppas på bättre väder!

Fin helg hörrni!
Puss

SM-GULD!!!

Två STORA härliga mysiga magiska saker har hänt denna veckan..
1. Emilia har blivit storasyster
2. Dolphins vann SM-GULD

Jonte skulle köpt biljetter i fredags till Dolphins-matchen-finalen.. Men när han kom till Stadium Arena va biljetterna slut!!! Som tur va skulle det släppas 500 nya biljetter kl 17 igår, söndag..
Jennie o jag gick dit så vi var vid Stadium Arena typ 16.15 och redan då va det lång kö!
Efter lång väntan och mycket blåst fick vi våra biljetter.. Eftersom vi va ganska tidiga o inte sugna på öl satte vi oss o tog en fika.. När vi sen gick upp till arenan va det massa folk.. O mer blev det!!

Jonte jobbar på Kolmården i helgen så han kom precis när matchen började så jag fick springa ner med hans biljett o sen kunde vi koncentrera oss på matchen!
I torsdags va Dolphins ganska överlägsna.. Men så va inte fallet igår..
Första o andra period stod jag upp o vid vissa tillfällen kändes det som att jag skulle kunna svimma..
Som tur va hade min Lisa sittplatser på andra sidan tillsammans med Natalie och hennes dotter.. När jag gick till dom för att säga hej satt dottern i Natalies knä = en plats ledig så där befann jag mig i tredje period.. Men jag återvände till Jonte o Jennie i fjärde..
Lisa, jag, dottern o Natalie va grymma med våra pom-poms o poängen bara tickade fram.. Nästa säsong ska vi va med i Dolphans :)
Men när i fjärde period ledde Dolphins ett tag bara med tre poäng.. Jag va lagom nervös!

Till slut, när det inte va många minuter och sekunder kvar ställde sig hela publiken upp.. MÄKTIGT! Och applåderade!!!
SM-GULD SM-GULD SM-GULD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Första gången jag fick uppleva ett SM-GULD men det ska jag garanterat göra fler gånger!!!
Coolt! Guldet från taket, Pokalerna, Ljudet, Stämningen.. Magiskt! (tramsigt det låter men det va faktiskt riktigt härligt!)



Min mobil muppade sig hela dagen så alla sms jag fick under gårdagen och alla bilder jag tog under matchen försvann.. När vi sen gick hem upptäckte jag att minneskortet inte satt inne.. Typiskt!


Jonte jobbar som sagt på Kolmården i helgen.. Han började morgonen med att försiktigt smyga ur sängen o va ganska tyst när han duscha o gjorde frulle för att jag skulle kunna sova.. Sen hör jag KLIRR! Han tappa ett glas i golvet, va tvungen att ta fram dammsugaren.. O så på det skar han sig o va tvungen att fråga efter plåster.. Så jag kanske sov till halv åtta idag eller nåt.. Får bli en power-nap i eftermiddag istället..

Hittills idag har jag hunnit äta frukost och städa i lägenheten.. Mor o far som är i Sthlm kommer o hälsar på idag..
Igår putsade jag alla fönster åxå.. Duktig!
Imorgon ska jag till Massageakademin! Behövs efter denna helg!

Hoppas på sol på balkongen i eftermiddag! :)
Puss


RSS 2.0