Mors dag

Å mamma svarar inte ens hemma när jag ringer..
Men hon var tydligen på väg hem och skulle ringa då..

Igår jobbade jag på Kolmården igen.. Va ganska mycket folk så det var roligt.. Jag tror jag hade en kändis i min kassa men jag vet inte vem.. Rösten var bara sååååå bekant!
När jag kom hem mötte jag upp Annie på Kungsgatan! Vi sätter oss på Fräcka o äter.. Jag med mina snygga Kolmården-kläder ;) Sen gick vi hem.. Dure kom efter ett tag och vi gjorde oss fina inför kvällen.. Otroligt men sant var Dure inte sist igår, utan det var jag!!! Man blir stressad när man inte är klar före Dure, därav resultatet :P
Men vi var inte såå sena till Konstantinopel iaf.. Där var det födelsedagsfest, examensfest och förfest innan tömningen på Trappan! Najs najs!! Vi blev bjuda på mat och tårta o trevligt umgänge!
På Trappan var det röj!!! Vi dansade som aldrig förr och fick ont i fötterna som aldrig förr! AUOTSCH! Så går det när man har höga klackar eller tvärtom.. Kändes som jag gick i strumpor eller barfota i ballerina-skorna..
Vi strosade hemåt runt tre-tiden men däckade inte förrän fem kanske.. Det var såå skönt att sova!!! Kanske lite dumt att prata lite för högt eller inte vara försiktig med att stänga dörren när folk sover.. Sry!

Idag gick vi ner på Kungsgatan och åt mat i sommarvädret! Vi gick en snabbis till bomull och sen glass på stan! Dure köpte en present till morsan åxå.. Ibland är det bra med en mamma långt bort.. Då räcker det med ett telefonsamtal på Mors Dag :)
Nu har mina coola kärringar åkt hem och jag har handlat toapapper :P
En liten hälsning till mina coola kärringar: Ni är bäst, ingen protest!!!!!!

Kanske ska Amis och jag putsa klart uppsatsen ikväll.. Eller blir det fotbollsspel..

Imorgon är det slutseminarium och sen är det bara ett seminarium kvar på torsdag innan sommarlovet.. Herregud vad fort tiden går!!!

Johanna hade bal igår.. Jag tror hon var balens drottning även fast de inte har sån utdelning.. Längtar tills jag får se foton!!! Om en vecka bär det av hemåt skogarna för Johanna tar studenten på tisdagen.. Woho!!! Lillan har blivit stor ;)

Nu är det telefon + mat som gäller..
Vi ses!

Give me a personal shopper

Idag har jag haft litteraturseminarium och vfu-seminarium.. Både gick bra men littsem. va mycket mer intressant än vfu-sem.. Efter skolan luncha jag med Dure och Adde på Världens Bar.. Kycklingspett! :) Sen gick vi till Trappan för lite pingis :)

Efter lunch dumpade jag Adde och Dure på bomull som skulle plugga matte.. Jag gick istället till stan.. Tänkte köpa skor och kläder och lite sådär..
På väg till stan möter jag Jonte som är på sin dagliga vandring, haha.. Men han följer iallafall med mig för jag skulle köpa joggingskor.. Vi gick till InterSport och hittar faktiskt ett par.. Nu har jag ingen ursäkt till att inte ut och gå eller springa (enligt jonte :P) Tänkte att jag ska ha dom när jag går runt på Kolmården i sommar åxå..
Jonte fortsatte därefter sin vandring och jag fortsatte min vandring på stan på jakt efter kläder.. Stan verkar ha något emot mig.. Hittar verkligen inga kläder längre.. Och hittar jag nåt så orkar jag inte prova det.. Vet inte vad som har hänt med mig.. Jag behöver verkligen kläder!!! Give me a personal shopper!!!

Nu sitter jag på bomull o kollar på när Adde och Dure pluggar matte.. Skitkul  :)
(nu hände nåt så all text blev kursiv.. skumt!)

Imorgon är det föreläsningar.. Får se om jag ska gå på dom.. Annars är det bara två seminarier kvar i skolan innan sommarlovet!!!
Imorgon är det Broadway som gäller åxå.. Hääärligt!

Till helgen blir det Pubtömning på Trappan.. Förfesten kommer bestå i en examensfest för Katarina och en födelsedagsfest för Kamilja på Konstantinopel.. Tror det kan blir bra!!!
Ska jobba på Kolmården på lördagen åxå.. Var vänlig och tog ett pass som en tjej ville bli av med.. Men kommer inte jobba så länge på lördag så det är lugnt!
Annie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jag hoppas du kommer!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Herregud! Ni får stå ut med att allt blev kursivt.. Jag vet inte hur jag ska ändra om.. För er andra som bloggar så funkar det inte att trycka på K där uppe..

/Urre

Kolmården

Det var ju dåligt väder idag och det skulle ju inte komma något folk till Kolmården idag..
Jag hade fel Fel FEL!!!
Sitter i safari-kassan idag igen och det var kö med bilar från kl 10 till typ 12.30..
Kändes som det gick kastrull-fel vissa gånger men jag hoppas allt stämmer i slutändan.. Dert märker vi :)

Igår efter jobbet kom mormor o mamma o hämtade mig.. Jag visade lägenheten lite snabbt sen åkte vi på äventyr för att hitta nånstans att äta.. Det slutade med att vi hamnade på Pappa Grappa.. Gott va det! Innan dom åkte hemåt igen strosade vi lite i parken vid Palace.. Det är ganska fint där och det tyckte dom åxå! Strömmen var för långt för mormors gamla ben :P

Träffade Dure sen på kvällen.. Jag lånade ut på grafräknare.. Woho! Och sen var även hon o jag på Pappa Grappa och åt glass.. Lite pinsamt o komma in där i mysisar o för andra gången idag.. Men men.. Gott med glass ju!
Lite senare spelade vi basket.. Hade tänkt spela i Folkparken men där va det upptagen så det blev skolgården vid Matteusskolan eller nåt sånt.. Najs bajs!! Basket är vår nya grej, tjohej!!

Ikväll blir det en snabb vända hemåt för att sen gå på fadderkickoff.. Kommer vara lagom pigg på jobbet imorgon men va fan.. Det är det värt!

Nu ska jag ta hand om bilarna och kanske räkna lite "slippar" 
/UrreBurreBananBåt

Slut på vfuandet..

Sista dagen på vfun..
Började kl. 9 idag och nästan med en gång började min vägledare säga till alla barnen att de skulle samlas för att de skulle säga hej då till mig.. På väg till borden började barnen fråga om de skulle få glass.. Och eftersom jag inte köpt nånting mådde jag lite dåligt inombords.. När alla satt sig berättade min vägledare + jag lite om att jag skulle sluta och jag fick en jättefin blomma med vas som inte behöver vattnas :) Då mådde jag ännu lite sämre då jag inte hade nånting till dom.. Dom fick iallafall frukt innan dom gick ut sen :P
Fick sluta tre timmar tidigare.. kl. 14 istället för 17.. Det var behövligt.. Jag sa hej då till alla, cyklade hem med min blomma och satte mig vid datorn och hemtentan.. Usch för den! Det värsta är att jag ska jobba på kolmården nu torsdag till söndag och hemtentan ska in kl 8 på måndag.. På nåt sätt löser det sig väl.. Förhoppningsvis!

Imorgon är det röd dag = OB hela dagen på Kolmården.. Egentligen är det inte så mycket o hurra över men iallafall några kronor mer per timme :)
Slutar kl 15 o då kommer mormor o mamma och hämtar mig.. Det ni!! :) Dom har varit och hälsar på morfar på sjukan i Linköping och passar på o hälsar på mig.. Mormor snackar alltid om att hon vill komma upp och hälsa på när jag är hemma i skogarna och nu var det ett bra tillfälle!

Ikväll blir det första Afterworken med Kolmården.. Lär dock inte stanna så länge eftersom det blir att stiga upp tidigt imon! Får väl se hur trevligt det blir..

Nu kurrar magen för fullt och Amis och jag ska äta tacos.. Nam nam!!

Dure och jag spelade förresten basket igår och sen köpte vi klistermärken.. Mycket roligt!!

/UrreBurreBanan

Hå Hå.. Ja Jaa..

I onsdags började som sagt SOF (studentorkesterfestivalen tror jag det står för)
Sof är bara varannat år och 2007 missade jag den festen.. (Hade det trevligt i Norrköping med Alex då istället)
Men jag är mycket nöjd såhär i efterhand att jag gick på mitt första och sista Sof..

I onsdags när jag hade kommit hem från vfun dyker Adde och Dure upp.. Vi går direkt ner i våra fina overaller till HK och köper lite tilltugg inför kvällen.. Sen slår vi oss ner i soffan hemma i min lägenhet och snackar lite skit, dricker "saft" och inväntar folket.. Det blev till slut detta place som förfest-place, men det var najs!
A-L, Kamilja, Katarina, Skarran och Patrik kom.. Blev som sagt riktigt skoj med sång och dans här..
Vid halv tio typ traskade vi till Trappan.. Vi tänkte att vi skulle komma och ställa oss i kön innan alla åtta bussar från Linköping skulle komma.. Vi hann nästan.. Inte såå farligt lång kö när vi kom.. Dom hade inte ens öppet Trappan när vi kom så vi stod i kön o sjöng lite låtar från rosa sångboken (som nu för tiden inte är rosa längre, men jag återkommer om detta) och så sjöng vi Gunnars låt åxå: "Nu faller det sista lövet bort.."
På trappan blev det ännu mer sång och dans.. Två olika orkestrar spelade, bland dom Lithe Blås.. Vi snackade med trevliga och otrevliga människor.. Pratade alltifrån svenska till engelska till franska under kvällen :)
Dure och Adde skulle sova hos mig.. Klockan tre när det inte dök upp nåt "fem-i-tre-ragg" vandrade vi hemåt.. Sakta men säkert! Vi stötte på några trevliga tyskar på vägen hem åxå.. Just de!
Adde däckade och somnade som en stock på soffan men Dure var fortfarande inte riktigt redo för att sova.. Efter mycket om och men somnade vi.. Och när det var dags att stiga upp för vfun morgonen efter gick det inte så bra..

Jag stannade faktiskt hemma på torsdagen.. Utan att ljuga hade jag sovit alldeles för lite för att kunna ta hand om små barn den dagen.. Det hade nog faktiskt varit mer synd om dom än om mig.. Lunchade med Dure och Adde på Världens Bar och sen hände det inte så mycket mer den dagen..
I fredags var jag på vfun igen.. Jag och min vägledare skulle stänga kl 18.. Men flickan så brukar gå hem sist gick hem redan kl 17 så jag fick sluta en timma tidigare.. På kvällen gjorde jag mig redo inför min första dag på Kolmården genom att titta på Så ska det låta och locka håret :P

Igår var det första dagen på Kolis.. Jag var faktiskt lite nervös eftersom det var nytt kassasystem och sådär.. Men det gick faktiskt lysande.. När bussen anlädde fick jag mina kläder och sen började dagen.. Det tog ungefär 10 minuter och sen var jag inne i nya kassasystemet.. Det var väldigt likt men mycket bättre än förra årets.. På eftermiddagen gick jag runt i parken och gjorde kundundersökningar.. Gick åxå bra.. Frågade människorna om vad de tyckte om Delfinexpressen (bergochdalbanan) Passade på att hälsa på Jonte i Wild Camp center och pratade en stund med Skalman (Trollet kanske borde bli hans nya smeknamn) vid Jeeparna :)

Snabbade mig hem efter Kolis.. Satte på mig overallen, åt några mackor och sen var jag så gott som redo inför kvällens bravader i Linköping.. SOF igen :D
Dure och Kamilja kom och hämtade mig runt sju-tiden och resan mot Linköping i Svettis startade :) På E4:an hör vi något som låter utanför mitt dörr och det känns som det rycker i bältet så jag tänkte att det var något fel på det.. Efter en stund inser jag att ett band där den rosa sångboken satt + ett halvkasst-foto hänger utanför bildörren i 100km/h och det är det som låtit.. Vi svänger in i en lucka på motorvägen så jag kan öppna dörren och fånga in banden igen.. HAHAHAHA.. Jag har dom flesta låtarna kvar i rosa sångboken, men boken är som sagt inte rosa längre.. De rosa småbitarna hoppas jag har det bra på E4:an.. Fotot ser man fortfarande vad det ska föreställa men blev lite slitet det åxå.. HAHAHAHAHA.. Det var roligt!!!
Till slut var vi iallafall framme i Linköping.. Vi hade inga mynt när vi skulle betala parkeringsavgiften så jag sprang fram till ett gatukök vid parkeringsplatsen och skulle växla.. Dom hade inte heller några mynt och jag frågade hur jag skulle göra.. Dom svarade att det inte brukar vara några som kollar parkeringen där och om vi skulle få p-böter skulle vi skylla på dom.. Så jag gick därifrån och vi betalade aldrig någon avgift och fick heller ingen p-bot.. Tur för gatuköket!
Vi slog oss ner utanför Folkets park bland ett par andra lärare och hängde där en stund innan vi gick in..
Inne på Sof var det öl, cider, sång, dans, fransmän, skratt och tårar som gällde.. Trodde min vän från Emmaboda inte skulle dyka upp men när jag står i toa-kön hör jag någon ropa och det var hon! :) Vi sågs i kanske 2 minuter och sen skulle hon gå.. Jaja.. En annan gång kanske.. En alldeles fantastisk kväll.. Haha.. Det kanske var att ta i men den var verkligen superskoj! Blev lite kallt på kvällen men jag får skylla mig själv lite..

Var hemma här i lägenheten typ klockan fyra i natt.. Ringde Dure för att jag trodde att hon hade ringt, men insåg sen att hon ringt för en timma sen.. Men som tur var hade hon precis kommit hem och inte somnat :) Så kan det gå när man att trött som en gnu! Jag somnade som en stock på två röda! Halv elva gick jag upp imorse och åt frulle sen gick jag o la mig till klockan ett igen :)
Lina och jag tänkte oss en macka på Broadway men det var stängt så det bidde Fräcka fröken istället.. Där alla klagade på ruttet kaffe/the.. Nån maskin var sönder.. Blev en glass åxå.. Känns som jag ätit för en hel vecka nu faktiskt men lär nog bli en matbit ikväll igen :P
Lina skulle jobba och jag traskade hem och nu sitter jag här :P

Om en vecka ska hemtentan in.. Jag undrar hur i helvete jag ska lyckas med den.. SHit Britt!! Vfu måndag - onsdag och sen jobba på Kolmården torsdag - söndag.. Jaja.. Det kommer väl ordna sig som allt annat men blir tufft på vägen dit..

Vi ses kanske någon gång när jag får tid över ;)
/UrreBurreBanan

En liten uppdatering..

Vfun har gått bra i veckan.. Och i onsdags följde jag med i minibussen till Malmslätt.. Vi lämnade minibussen, bjöds på lite mat (TACK!), diskuterade badkar och tog sen tåget hem på kvällen..

I fredags hade jag ansvar på vfun.. Hade hand om dukning och läsvila.. Lite orättvist mot de som läser till grundskolans senare och som måste planera stora lektioner.. Det mesta gick bra.. Glömde lite laktos-grejer vid dukningen bara och när jag skulle läsa för barnen valde vi en bok om drottning Kristina eller nåt sånt.. Min vägledare satt med då jag var tvungen att utläsa svåra ord i boken.. Pinsamt men va fan..

På kvällen var det väder för att sitta inne så Dure och jag hyrde film och åt mat.. Vi såg Mellan väggarna och 27 dresses.. Mellan väggarna var en fransk film som handlade om skolan.. Var mer en dokumentär än en film men det var lite roligt att jag kände igen vissa franska fraser och förstod utan att läsa texten :P 27 dresses var nån romantisk komedi eller liknande.. (Ni vet säkert) Helt okej film iallafall..

Igår började jag morgonen med frulle och sen städade jag lägenheten.. Det behövdes!! Sen satt jag rastlös i 18 tusen timmar.. Gick en promenad runt Strömmen, kom hem och badade i badkaret för första gången.. Jag måste köpa badskum för det var riktigt skönt och bada och det blir roligare med badskum.. Kanske köper jag en badanka eller en plastbåt åxå ;) Sen väntade jag på att Jonte skulle höra av sig efter sin första dag på Kolmården.. Vi gick till affärn och köpte mat och så gick vi hem o tillverkade den.. Det blev rösti med kött, cafe de paris-sås och paprika :) Nam Nam!! Kladdkaka med grädde till efterrätt (som jonte säkert sitter o gluffsar i sig det som blev över nu)

Idag åkte jag hem från jonte när han tog bussen till Kolis.. Jag hade tvättid.. Äntligen lite rena kläder.. Men självklart glömde jag en kofta.. Bah! Satt hela förmiddagen och glodde på dåliga tv-program.. Åt lunch och tittade lite mer på tv.. Sen fick jag för mig att gå ut och gå idag igen.. Blev Strömmen idag åxå.. Men när Strömmen var gjord ville mina ben konstigt nog gå längre så det blev promenaderna åxå.. Gick i rask takt i nästan 1,5 timme.. Yeay! Passade på att ringa Vallgatan åxå, men det blåste på tok för mycket så jag hörde knappt vad dom sa..
Väl hemma väntade jag på att klockan skulle bli 18.. En fiskmås viskade i mitt öra att det var en bra avsnitt av Greys anatomy då.. Det var det faktiskt åxå.. Har missat alldeles för många avsnitt nu så det var dags.. Och som sagt det var bra!
Blev pangkakor till kvällsmat och nu sitter jag här vid tvn igen.. Suck!
En ganska tråkig helg om jag ska vara ärlig.. Men man kanske behöver sånna åxå.. Nästa helg blir det röj! ;)

På onsdag börjar SOF.. Blir tungt att kliva upp på torsdagen men det får det vara värt.. Eller är jag "sjuk"
Adde och Duran ska sova här då åxå :)

Ska ha ansvar måndag - onsdag på vfun.. Hoppas det blir bra..

Väntar åxå på lite sjungande videoklipp från ett bröllop som var igår från en speciell person.. Jag vet att det lät otroligt bra men jag vill höra det ändå :)

Ikväll blir det läggdags tidigt.. Börjar kl 6 imon..

En liten uppdatering..
/Urre/Ulle/ULLIKA

Inget Hemingway..

Jag får be om ursäkt för att förra inlägget blev så jävla långt.. Kan inte ha varit roligt att läsa ;)
Jag lovar att detta bara ska bli en liten uppdatering!

Igår va jag på en jättebra föreläsning!
Fyra personer med olika diagnoser som berättade om sina liv.. Diagnoserna va asperger, kortväxt + liten utvecklingsstörning, ryggmärgsbråck och en med damp, dyslexi och utvecklingsstörning..
Jag är imponerad över hur de stod där längst fram och kunde prata i cirka 45 minuter allihop plus att allas historier var väldigt intressanta!

Igår-kväll kom åxå Dure med ett bra förslag.. Nämligen en promenad runt Strömmen.. Vi kände oss som bönder runt Strömmen när vi mötte alla seriösa promenadare i snygga outfits och vi själva gick där i värsta sunk-kläderna.. Men det var najs att promenixa lite!!!

Idag hade vi drama i skolan och sen var det dags för diabetessköterskan.. Gick mycket bra! Jag var lite nervös för att värdena inte varit såå bra de sista dagarna, men långtidsvärdet hade sjunkit ännu mer sen sist! Yeay! Säger kanske inte er så mycket men jag skulle vara stolt tyckte min sköterska :)

När jag kom hem därifrån tänkte jag dra en runda på stan för att jag för en gångs skull hade tid med det och jag har inte varit på stan på hur länge som helst.. Skulle exempelvis vilja köpa joggingskor.. Har fått för mig att mitt mål med sommaren ska vara att kunna springa runt Strömmen.. Kan behöva ett par lycka till ;)
Men jag hade verkligen ingen lust med en runda på stan märkte jag.. Jag hittade fina skor och fina kläder men orkade absolut inte prova nånting.. Så efter en promenad på stan satte jag mig på skolan och inväntade Lina..

Lina och jag var på Broadway idag.. Var alldeles för längesen! Supergott och supertrevligt.. Och den där Lina är alltid lika fin i håret efter att ha kommit från den där Simona! Tack för en trevlig pratstund.. Många kloka ord ur den där människan.. (inte Simona, för henne känner jag inte, utan Linolf!)

Imorgon är det dags för vfu igen.. Hoppas det blir bra.. Även fast jag inte är speciellt sugen..

Känner som jag landat i Sverige nu igen åxå.. Har äntligen fått träffa alla (nästan alla) jag vill träffa och även fast lite saker och göra i skolan.. Men jag saknar Mallorca ganska mycket ibland.. Tur att jag har alla 7000 bilder att kolla på :)

(köpte biljett till SOF idag åxå.. hoppas det blir najs)

Hoppas det blir lekar ihelgen!!!

/Urre-Burre-Bus

Mallorca

Efter framläggningen i fredags åkte jag o jonte till sthlm..
Vi åkte först till Liljeholmen och sa hej till jessica, emilia, johanna o andreas.. (johan va på fest) Åt mat där o lekte lite med Emilia..
Sen åkte vi till Telefonplan där jontes bror bor.. Vi åt jordgubbar, snackade lite o så gick vi o la oss.. Vi ställde klockan på 3.45 och en halvtimma senare körde jontes bror oss till arlanda.. Från början va det tänkt att han skulle skjutsa oss till flygbussarna bara men han körde till Arlanda.. Tack! I bilen på vägen till Arlanda känner jag i fickan o upptäcker att jag glömt min telefon på telefonplan.. Jävla skit! Men jag klarade mig o telefonen låg på dörrmattan hos jonte när vi kom hem igår.. Tack igen!!

På planet ner till Mallorca fick vi se Mamma Mia.. Men vi köpte inga hörlurar men kollade lite iallafall mellan tupplurerna.. Det var klart väder nästan hela tiden så vi kunde se alla landskap och Alperna.. Najs!
Ca tre o en halv timma senare var vi framme.. Som vanligt är jag orolig att min väska ska hamna på fel plan när jag flyger men den kom fram även denna gång! Yeay :)
När vi fått vårt bagage köper vi vatten och inser redan nu att Mallorca kommer bli dyrt.. Vi sätter oss på bussen som ska ta oss till hotellet.. Ingen luft! Det var inte en lätt bussresa.. Men vi däckade båda två.. O så måste jag säga att jag tycker synd om de små barnen som följer med sina föräldrar på en sån här resa.. Stackarna får ont när de flyger och skriker i mina öron.. (kanske är det därför jag tycker synd om dom.. för att jag egentligen hatar dom)
Efter en timma var vi framme på hotellet vi dumpade våra saker och började leta efter nånstans att äta.. Vi hittade en gata där det fanns typ 2-3 restauranger där vi tog en baguette.. Vi började bli oroliga att det inte skulle finnas mer än de där affärerna och restaurangerna som fanns där vi åt men när vi senare under dagen utforskade staden o stranden insåg vi att det fanns en hel del.. Inhandlade ett par foppatofflor.. Mobba mig om ni vill men dom har varit riktigt bra under denna veckan :) Första dagen var det inte så roligt väder alls faktiskt.. Vi såg att staden var fin om det kunde bli fint väder men annars, den här dagen, ganska grå.. Jag såg framför mig att jag skulle komma hem till Sverige där alla var brunare än mig bara för att dom hade haft sommar/bra väder och inte vi..

Andra dagen var det fint väder.. Vi bestämde oss för att ta det lugnt och ligga på stranden.. Vi gick strandpromenad på den låååååånga stranden och utforskade den lite under dagen.. Havet var faktiskt skönare att bada i (temperaturmässigt) än poolen.. Men havet var galet salt och man fick ont i ögonen och det sved i ansiktet efter ett antal kullerbyttor och stå-på-händer i vattnet.. Men vad gör man inte för att få ha lite roligt och bli barn på nytt för en stund :)
På kvällen gick vi in till stan och åt pizza med knallröd salami.. Hittade även en spelhall här vi började samla våra points :)

När vi vaknade på måndagen såg det ut att bli dåligt väder så vi tänkte att vi skulle åka in till Palma och utforska den staden.. När vi hade ätit sen frukost och väntade inne i rummet på att bussen skulle gå, medan vi spelade kort, kom solen fram och även denna dagen blev det stranden.. Inhandlade ett halvbra strandtennis som vi kunde spela lite med på stranden när det var tråkigt att ligga still eller tråkigt att bada..
På kvällen skrev vi vykort och tog lite fina vykortskort på strand och båtar :) Inte bara pose-bilder!

På tisdagen gick vi in till "riktiga" Alcudia där det var marknad.. Tog en stund att gå men jag tror ändå vi tog rätt väg :) Vi insåg efter ett tag att marknaden var mycket större än vad vi trodde från början.. Vi kollade runt lite, stannade på ett fik och tog en drink.. Jonte drack guanabana (eller vad den heter) och jag tog mango :) Efter den energikicken fortsatte vi en stund.. Jag handlade en väska.. Eller Jonte betalade faktiskt den.. Tack!!! Sen till det roligaste på marknaden - Vi stannade vid ett stånd och kollade på en plånbok.. Gubben vid stånden började prata med oss och vi svarade så klart.. Vi frågade hur mycket han skulle ha för plånboken och han sa 45 euro (herregud) så bra o fin var den faktiskt inte.. Vi började sakta gå därifrån och gubben med plånboksståndet sänkte priset för varje steg vi tog.. Han jagade oss flera meter från ståndet och jag tror budet hamnade på 20 euro för plånboken till slut.. Vi köpte den inte men tyckte det var roligt att bli jagade av en galen spanjor på en marknad :) Hihi.. Kanske inte låter så roligt men det var det!!!
Vi handlade även en sjal, tofflor, frukt och godis sen gick vi hem.. Jag tror vi tog rätt väg men det tror inte han ;P (vi gick till en kyrka av nåt slag och var lite kulturella innan vi gick hem förresten)
Vi dumpade våra saker hemma och sen tog vi bussen till Palma efter nån timma.. När vi kom fram visste vi inte riktigt vart vi skulle men vi chansade på en gata och insåg att det inte fanns så mycket där.. Vi chansade på en annan gata och hittade nog rätt på sätt och vis (det fanns säkert massa fler bra gator men det var ändå en gata där det fanns lite att titta på) Jonte shoppade en tröja och vi hittade en rolig korvaffär.. Full med korvar på tak och väggar som såg ut som allt annat än korv :P Vi började bli trötta och hungriga och letade efter nånstans att äta.. Vi hittade ett torg med några restauranger.. Tragiskt men sant slutade det med att vi hamnade på Macke Donkan :( Kändes helt fel att äta där men så blev det iaf..
Vi började traska mot bussen och insåg att vi var lite tidiga så vi skulle sätta oss nånstans.. Vi hittade nån typ av scen som var tom som vi kunde sitta på trodde vi.. Men det gick ju som det gick.. När jag skulle hoppa upp hamnade jag under scenen istället för på.. Jag landade på svanskotan och fick jävligt ont!!! Jonte skrattade, folk glodde o jag blev arg för att jonte skrattade o folk glodde :P Men det såg nog ganska roligt ut kom jag på sen.. Efter jag hade ajat mig lite fortsatte vi haltandet mot bussen och åkte till slut hem igen.. Detta var den enda dagen vi varken badade i pool eller hav.. Men vi kände ändå att vi hade varit lite nyttiga och inte bara suttit i en solstol hela dagen.. På kvällen handlade vi ost, kex, frukt och kött och åt mat hemma.. Jag hade ont i svanskotan så vi gick inte ens in till stan :P

På onsdagen åkte gjorde vi båtutflykt.. Vi hade sett vid en brygga att man kunde betala 22 euro och vara iväg i typ fyra timmar med båten så det gjorde vi.. Det tog en halvtimma att bara hämta alla på olika ställen som skulle åka med.. Det blåste sjukt mycket när vi var ute på havet men annars var det najs.. Vi hade matsäck med oss och tog en massa foton på blått hav, blå himmel, konstiga berg, bergsgetter och båtar.. Vi stannade en timma på en strand och sen åkte vi hemåt igen.. På stranden låg vi bredvid några tanter som pratade om vad skönt det är att inte ha småbarn längre som skriker o har sig.. På kvällen åt vi mat hos basketspelaren.. Fint ställe! Fint väder också så efter maten tog vi promenad längs hamnen/stranden också.. Hittade en snubbe på stranden på vägen hem som hade byggt ett sjukt fint strandslott!

I torsdags hyrde vi cykel.. Jag var väldigt skeptisk till detta men det blev bra till slut.. Vi gick till snubben som hyrde ut cyklar och pratade med honom, betalade 20 euro för två cyklar för en dag, snubben gav oss åxå lite tips om vart vi kunde cykla, sen cyklade vi hem och hämtade packningen och sen bar det iväg!!! Vi började med en Pard Natural eller nåt sånt hette den.. Skulle finnas massa växter och fåglar och djur att titta på enligt broshyrer men vi såg inte så många djur iallafall.. Men ganska cool cykeltur ändå.. Knappt 12 km i en djungel.. Ett tag fick vi ducka för träd och grenar en ganska bra stund.. Sen hamnade vi hos kossorna och vid nån bondgård, vid nån gammal byggnad och lite annat.. Vissa som gick samma runda som vi cyklade och det förstår jag inte riktigt hur dom orkade med.. Men bra!!! Efter den där trippen som tog några timmar hade jag sjukt ont i baken igen.. Vi cyklade hem och åt lunch.. Hade vi lagt oss för att vila så hade vi aldrig kommit upp igen så vi fortsatte med en gång och cyklade åt andra hållet.. Vi cyklade förbi där vi hade varit på marknad tidigare i veckan och så mot vattnet.. Väldigt backigt och jag höll på att dö igen.. En massa andra duktiga cyklister med bra cyklar, typ tävlingscyklar, som cyklade på gatorna varenda dag, cyklade förbi iallafall mig i backarna.. Men det kanske är förståeligt.. Efter ett tag hamnade vi vid vattnet men vi såg ingen strand utan bara båtar.. Vi trodde det var kört men efter ett hus fanns det lite klippor där det såg ut som vi kunde stanna och bada.. Jonte kastade sig i vattnet nästan med en gång men han såg väldigt rädd ut och sa åxå att han var det.. faktiskt! Jag började tveka på hur jag skulle kunna bada där om jonte var rädd.. Men I did it!!! Och det var jätteskönt :) Vi stannade där en stund sen cyklade vi vidare i ytterligare några backar och kom sen fram till nån restaurang där vi tog en glass.. Jag fick glass på näsan och i mungipan och jonte tar kort o säger inget.. Han påstår att han inte såg men hur man kunde missa det vet jag faktiskt inte :P Jag upptäckte det inte förrän jag kom hem och kunde tvätta bort det :P
På kvällen åt vi tapas på en tapas-restaurang :) En norska, som jag tror var ny servitris, serverade oss så vi slapp snacka engelska.. Det var riktigt gott med tapas faktiskt.. Jag åt allt utom bläckfisken.. Jag smakade men hatade.. Annara var det potatis, fisk, kött, kyckling m.m. Vi fick efterrätt åxå.. Fyra små chokladgrejer.. Allt fick vi dela på.. Men det va själva grejen.. Det var väldigt gott men också den dyraste notan.. Men det var vi värda :) Innan vi gick hem spelade vi lite basket och samlade på oss lite mer points :)

I fredags var det dåligt väder när vi vaknade.. Det regnade till o med.. Men efter att ha suttit inne ett tag bestämde vi oss för att gå på promme i regnet iaf.. Vi kollade i lite affärer igen.. Även fast vi hade varit i dom förut och inte hittat nåt gick vi in där igen.. När vi kom tillbaka till hotellet hade dom fortfarande inte städat klart rummen så vi satte oss på restaurangen som tillhörde hotellet och delade på en pizza.. När vi kom tillbaka till rummet var dom fortfarande inte klara med städningen men då orkade jag inte gå ner igen så vi väntade i korridoren tills dom blev klara.. På eftermiddagen blev det finare väder så vi spelade lite strandtennis och badade till o med.. På kvällen åt vi mat hemma igen men gick efter maten in till stan o tog en glass på glassrestaurang.. Dyr men god!!! Vi vandrade sista turen och växlade in våra 72 points vi samlat ihop av alla spel under veckan.. Vi fick en kortlek och en askkopp.. Ska föreställa nån indian som röker marijuana tror jag.. Sen gick vi hem och packade och spelade 500 (som alla andra kvällar)

Morgonen efter steg vi upp kl 6 för att åka hem.. Tråkigt men ändå roligt att få komma hem till dom där hemma..
Vi fick platsen längst fram i en dubbeldäck-buss, men framför en unge som kacklade för mkt igen.. Väl framme på flygplatsen i Alcudia checkade vi in vårt bagade.. Åt frukosten som vi hade med oss.. Bland annat salami/brie-macka :) o så kollade vi i taxfree-butikerna.. Jag köpte toblerone :) Till slut fick vi kliva på planet och det var klart väder denna gången åxå så vi kunde titta på alperna o landskap igen :) Vi hade fönsterplats både på dit o hem resan och det är roligt att kunna titta ut men tråkigt när man behöver gå på toa o behöva väcka folk.. På hemresan satt vi återigen framför kacklade ungar.. Men som tur va kunde jag somna en stund.. Jag köpte en macka o dricka för 65 spänn på planet.. Dyrt! På Arlanda kom min väska fram till slut även denna gång.. Yeay! Vi tog flygbussen till Sthlm, Låste in vårt bagage och vandrade bland alla sommarklädda i mysbyxor till Kungshallen och åt mat.. Vi vandrade sen till Gamla Stan för att köpa glass (där Bannäni o jag åt glass när vi var i sthlm för en dag, där vi såg han från andra avve, hihi..) Vi kom fram till slut och det var väldigt lång kö men vi hade tid så vi gick in.. Massa dumma turister som trängde sig och inte kunde snacka varken svenska eller engelska.. BAH! (jonte o jag var iallafall inte dumma turister på mallorca) Till slut åkte vi swebus hem till norrköping och insåg att lördagen bara hade bestått av att resa resa o resa.. Jag gick hem till jonte o hämtade min telefon och sen tog jag spånkan hem till lägenheten..

Känns skönt att vara hemma igen! Ska bli skoj att träffa alla igen.. Måste bara komma tillbaka till verkligenheten o skolan igen.. Idag har jag absolut inte gjort nåt sånt.. Tog en lång stund att vi fixa facebook-album.. Speciellt med denna datorn :P Mamma o pappa har varit i sthlm så dom skulle komma förbi med motorcykeln i eftermidda åxå tror jag..

Semestern var iallafall väldigt bra! Trots gnabb och ett dyrt Mallorca var det hur skönt som helst att komma iväg en vecka!
Skönt att inte komma hem till ett kallt Sverige åxå.. Sommar här åxå ju! Najs Bajs!!

Nu vill jag höra om allt som hänt medan jag varit borta.. So tell me!!!

/Urreburrebananbåt

RSS 2.0