Tråk-Bråk-Kråk

Midsommarafton i år var nog den tråkigaste på länge.. Hela dagen var jag hemma.. Ensam.. Jonte jobbade på Kolmården så jag städade här hemma och handlade.. Men handlade för sent.. Det fanns varken prinskorv eller jordgubbar.. Klockan sju på kvällen fick jag äntligen komma hemifrån.. Då vinglade jag iväg på min rangliga cykel med en tung kasse mat till Biafra..

När jag ringer på klockan står Jonte o dammsuger i Kolmården-kläderna så jag ställer mig o skalar potatis o steker köttbullar o grillkorv.. Halloumi åt vi också.. Eller jag iaf.. Jonte didn´t like it.. Hihi.. Det gnisslar så härligt!!
Vi åt iaf vår mat som kändes lite som julmat och sen satte vi oss o kollade på tv o åt glass.. Jonte skulle jobba dagen efter också så vi gick o la oss typ kl 23.. Boooooooring kväll.. Men men.. Man kan inte ha skoj jämt!

Annars har jag faktiskt börjat röra mig runt Strömmen lite då o då.. När jag inte jobbar.. Kanske kommer jag lyckas med mitt mål :)

Jobbar på citygross lite också.. Va första gången på väldigt länge i tisdags.. Men det gick bra.. Efter 10 minuter va jag inne i det igen.. Jobbade tisdag, onsdag, torsdag och idag söndag.. Sjukt mkt folk i onsdags o torsdags innan midsommar ("1111,50 tack") och idag va det inte såå mkt.. Hade tänkt att jag skulle handla idag innan jag tog bussen hem efter jobbet o plockade på mig det jag skulle ha i en korg, lastar upp allt på rullbandet men får lika snabbt plocka ner o ställa tillbax allt igen för det visade sig att jag glömt plånboken hemma!!! HATA!!! Om jag nån gång får veta att jag bara har 5 dagar kvar att leva ska jag gå till affärn o riva ner alla hyllor.. Extra mycket glasburkar med marmelad ;) Hihi..

Dure är på landet, Jonte åkte till Malmslätt idag för att måla hus.. Vad ska jag hitta på.. Jobbigt att det är ljust så länge nu.. Eller det är bra om man har nåt o göra men jobbigt att somna när det fortfarande är ljust..

På lördag börjar allvaret på Kolmården.. Jobbar 8.30-18.30 på lördag.. Usch så segt!

Vi får se vad som händer i veckan.. Kanske ska jag följa med i Annies lilla handväska till Borlänge :) Eller inte..

Puss o Kram på er!! Å Glad Midsommar!!
//urr

Smålands skogar

I söndags åkte jag o Jonte till Malmslätt för att låna bilen till Smålands skogar..
Vi började på måndag morgon med att åka till Hjortsberga där Jontes farmor o farfar bor.. Fick lunch där! :) Åh herregud vilka pratglada gamlingar.. Det var trevligt men det tog en stund innan vi kunde fortsätta till Emmaboda.. Dom va förresten typ 90 år gamla o jättepigga.. Hade stort hus med stor trädgård o skötte mycket själva.. Tänk om man själv skulle va så pigg när man är 90 år gammal.. Eller vill man det?!
Efter några timmar fortsatte vi iallafall bilresan till Emmaboda och JAG körde minibussen.. Den är automatväxlad så det va inga problem.. Mycket bekväm bil att köra!
Mamma var hemma när vi kom hem.. Vi förberedde studenten, blåste ballonger och åt god middag! Jonte den lilla gångaren ville ut o gå och när det nästan hade slutat regna tog vi en tripp runt i Emmaboda.. Vi besökte pappa i slöjdsalen och min kusin vars katt nyligen hade fått söta små kissebäbisar :)

I tisdags var det Johannas student!!! Vi åkte in till Kalmar och såg när hon sprang ut.. Eller nej vi såg faktiskt inte det för det va sjukt mycket folk.. Men till slut hittade hon sin fina skylt och vi kunde hänga runt blommor och andra fula gosedjur innan det var dags för deras klass att kliva på ett lastbilsflak som skulle köra runt dom några varv i Kalmar.. Jessica o Emilia kom från Stockholm för att fira student.. Tyvärr inte Johan :(
När Johanna o co. klev på flaket åkte vi hemåt Emmaboda o blåste lite fler ballonger :) Jag körde minibussen igen (det var inte mkt jonte fick köra under veckan) Det hann komma några gäster innan själva studenten hade kommit hem men sen under kvällen åt vi god mat, tårta och sen skulle Johanna in till Kalmar igen.. Jonte, jag, kusin och kusins flicka spelade kubb i regnet och bland alla knott.. HATA KNOTT!!! (det värsta med sommarn är alla småkryp)

I onsdags tog vi minibussen till Kalmar/Öland.. Vi åt lunch på Robinson Cruse i Borgholm vid hamnen vid Strand :) Åt glass i Färjestan.. Innan vi körde hem stannade vi i Kalmar och fikade hos Alex o Stefan :) Mycket trevligt!! En massa gamla minnen väcktes och Stefan o Jonte bara glodde :P Jag köpte en ny iPod i Kalmar åxå.. Det blev en grön..

I torsdags var Jonte o jag barnvakt åt Emilia.. Mamma va på begravning, pappa jobba o Jessica var tvungen att åka tillbaka till Stockholm för att jobba igen.. Vi gick iallafall till lekparken och till ica o köpte köttbullar :) Vi fick kämpa för att hålla Emilia vaken innan lunchen men det gick bra och när vi hade ätit gick vi o la oss o läste en stund innan hon somnade.. När Emilia hade somnat satte jag mig vid datorn.. Men datorn hann inte ens sättas igång innan jag hörde PIP Eftersom vi misstänkt att katten Allis var gravid började jag leta.. Vi hittade Allis plus en liten bäbis i en garderob med en massa lakan o handdukar i samma rum som Emilia sov.. Jag stängde av datorn o la henne i sängen där inne sen skötte vi om katterna.. Vi ringde i panik till Johanna som var i götet.. Vi hittade till slut en pappkartong där dom fick ligga på några filtar :) Jättesöt katt-bäbis!!! Svartvit! Lite synd att jag inte får va med när den blir större men Johanna får ta en massa kort :) Vi väntade hela eftermiddan på att det skulle komma fler bäbisar men icke! Ovanligt att en katt bara får en unge men så blev det iallafall :) På ett sätt bra för då slipper man oroa sig för vilka som vill ha katt.. Förhoppningsvis behåller dom kattungen :) Jonte o jag hade tänkt åka hem till Linköping/Norrköping på eftermiddan eftersom hans syster hade slutat nian och skulle firas lite men vi bestämde oss för att åka på fredag morgon istället och gå på ytterligare en student.. På kvällen var jonte o jag ute o sprang o badade o så grillade vi åxå :)

fredan åkte vi uppåt landet igen :) Vi stannade i Vimmerby av alla ställen och köpte fika på ica :) Jag körde hela vägen men när vi närmade oss Linköping somnade jag nästan vid ratten.. Jag började trumma på ratten och sjunga med till radion för att hålla mig vaken eftersom jonte åxå sov.. I Linköping åkte vi till Ikano-huset där vi träffa Jontes mamma o syrra.. Jonte fick nya jeans och köpte en ny telefon o nya skor för sjuka pengar! På eftermiddan va vi hos några bekanta till jontes familj för en tjej tog studenten.. Vi fick god mat o god tårta o så åkte vi tåget tillbax till Norrköping på kvällen..

I lördags jobbade jag o sen va det inflyttningsfest i Söderköping hos Adde o Emma.. Jag var väldigt trött men annars var det väldigt trevligt! Jobbade igår åxå o sen va jonte o jag på bio.. Vi såg Baksmällan.. Riktigt rolig film faktiskt :)

Idag har jag o jonte varit ute o sprungit runt Strömmen.. Förhoppningsvis klarar jag varvet runt utan att behöva gå innan sommarn är slut.. Det blev iallafall två varv men vi sprang absolut inte hela tiden + lite basket o fotboll i folkparken..

Den stora frågan nu är vad som händer på midsommar eller om jag ska jobba.. Vi får se..

Pusskram
/Urreburrebus

Sommarlov

I torsdags hade vi sista seminariet i skolan.. Skittråkigt seminarium, men efter det fick jag sommarlov!!! Yeay!
Hoppas man kan hitta på en massa roliga saker i sommar så jag känner att det verkligen är sommarlov.. Det var inte riktigt så förra året.. Tror jag..

Annars i veckan har jag yrat runt en del på stan på jakt efter examenspresent till Lina.. Hon hade fest igår! :) Efter Kolmården åkte jag hem o bytte om till min vackra 50-talsutstyrsel.. Lite senare kom Annie och så stylade hon sig lite.. O så traskade vi till festen!! Jäklar var snygga vi var! Vi åt god mat, sjöng roliga sånger, gjorde en rolig tipspromme, musikquiz, dans, dans o så DANS!!!
En av Linas kompisar var grym på att dansa.. Vi stod nästan på kö under kvällen för att få dansa med honom.. Jag lärde mig en ny buggsnurr åxå.. Superdupertoppenskoj var det!!! Runt klockan tre på natten började grannarna knacka o då lugnade vi ner oss lite sångmässigt och koncentrerade oss på endast dans istället..
Kommer inte riktigt ihåg hur dags vi gick hemåt men Annie och jag somnade typ klockan sex i morse.. Haha.. Det var verkligen inte igår.. Det var tillochmed ljust ute när vi gick hem från kvällen :D
Lina - Tack för en superrolig/lyckad examensfest.. Och igen.. Grattis!!!

Idag klev Annie o jag upp kl 10.. Skulle träffa Duran kl 11 på Skvaller för brunschFräcka Fröken.. Det var välbehövligt och mycket gott! Sen åkte vi med Svetlana till Media markt, letade husbilar och lämnade Annie vid tåget kl 16.. Då åt Dure och jag vår sista glass inför en lång tid fram över.. Det blev Mc Drive på Donken.. Den nya Flurry - Maräng Swisch.. Förhoppningsvis ska jag klara att inte äta onyttigt och klara av att springa runt Strömmen innan sommarn är slut..

Ikväll ska jag o Jonte åka till Malmslätt.. Snälla, rara, söta familjen Johansson lånar ut sin ena bil till oss som vi ska ta med oss ner till Emmaboda imorgon.. Johanna tar studenter på tisdag så henne ska vi gratta.. Sen ska jag visa Jonte den stora gården, grisarna o korna ;) Åka över till Öland nån dag kanske.. Barnvakt på torsdag och så ska vi nog hälsa på Jontes farmor o farfar på vägen hem imorgon..
På nåt vis ska det bli roligt att sitta i en bil hela dagen imorgon.. Kanske vågar jag köra lite åxå :)
Hoppas det blir fint väder nere i skogarna när vi är där.. Och framför allt på tisdag när det är student :)

Kanske blir det ÖlandMidsommar.. Skulle kanske ha blivit en husbil att köra med neråt landet vid Midsommar.. Hade varit tufft.. Men kanske får vi låna Dures pappas bil istället :) Skulle vara såå skoj att åka en liten roadtrip!!! :)

Vi ses när jag kommer tillbax till stan igen (på torsdag eller fredag)
/UrreBurreKamel

RSS 2.0