money money money

Fredag! :)
Började kl 11 idag på jobbet.. Måste säga att det är bättre att börja tidigare och också sluta tidigare.. Men jag slutade 15 så inet så farligt ;) Det är lyx att jobba 75 %
Jonte mötte upp mig på lindövägen o tog en promenad hem.. Tog en timma ungefär men jag gick i bara kofta för det va så varmt i vårsolen :) Dessutom stannade vi på pressbyrån o köpte glass ;)

Fick första lönen igår åxå.. Känns toppen även fast väldigt mycket utav pengarna försvann på räkningar, soffa o j*vla försäkringskassan!

Ikväll blir det så klart finalen i lets dance! Men blir ensam i soffan ikväll.. Jonte är iväg varje kväll denna veckan.. Antingen är det handbollen eller annat skit!

Förresten! Jag blev utskälld av en kärring på spårvagnen idag.. Hon förstörde min dag!
Jag satt o blockerade två platser.. Dels för att det va trångt o jag har långa men o så satt jag o läste tidningen o hade därför väskan på andra platsen bredvid.. Kärringen kommer o säger nåt i stil med: "sitter man verkligen sådär på spårvagnen, jag sitter bara så hemma i soffan.." O så körde hon några ramsor till som jag inte la på minnet..
Jag blev pissförbannad o gav henne platsen.. Fick tränga ihop mig o sluta läsa tidningen.. Men sa ingenting.. När jag senare hade klivit av spårvagnen kom jag på allt som jag hade velat säga till försvar.. Varför kommer man alltid på detta när det är för sent? GAH!!!
Som tur va fick jag beklaga mig lite på jobbet o så fanns det faktiskt kaka o kaffe kvar när jag kom så jag blev lite gladare :)

Imorgon ska vi ta en sväng till Ingelsta o kanske shoppa lite.. Kanske ett våffeljärn eftersom det inte blev nåt igår när jonte hade handbollsmatch o vårt våffeljärn kostade 20 kr på erikshjälpen = varenda våffla fastnar hur jag än bär mig åt..

Just de.. Vi va på kryssning förra helgen.. Tiden går verkligen i rasande fart.. Känns som det bara är måndag o fredag på jobbet..
Vi hade superkul! Fick introducera Skull-Bull för allt vad kryssning innebär :) Träffade trevliga människor, dansade dansmatta, sjöng kareoke o festen varade till kl 5 på söndagmorgonen! :)

Nästa helg blir det kanske en helg till Emmaboda.. Glad Påsk!

Nu ska jag gräva ner mig i soffan.. Kanske med lite glass när min mage lugnat ner sig..

Hoppas ni får en bra helg!

Puss

Pappa blev gammal i helgen

I fredags efter jag slutat jobba kom pappa, johanna o andreas o hämtade upp oss här i norrköping för att åka vidare till estockolmo! En snabbvisit på systembolaget gjorde vi åxå.. Där jag för övrigt råkade tappa bort min mobil så vi va tvungna att vända på motorvägen.. Men mobilen är nu i goda händer = Mina! :)
På kvällen hade mamma lagat mat åt oss alla.. Eftersom hon redan åkt upp i onsdags kväll.. Jessica, Johan, Emilia kom hem från Idre och vi kom upp ungefär samtidigt!
Min Skrutt hade brutit armen mitt i backen o hade nu i stort sett hela armen inlindad i gips.. Stackarn!
Vi mös o kollade på Lets dance på kvällen :)
Sen smög vi små (johanna, andreas, jonte o jag) ner till gästlägenheten o sov där..

Under lördagen letade vi byxor till pappa till en början..
Sen åkte vi till Liljevalchs o gick på Vårsalongen.. Va tänkt att vi skulle gå på Arkitekturmuséet åxå men vi åt god o dyr lunch där istället.. Mötte upp Jocke o Anna där åxå :)
Innan vi gick hem gick vi till nån Bar o tog en kaffe/öl/glas vin.. Jag va missnöjd med stället eftersom det inte fanns några kakor men vi fick göra egna våfflor istället ;)
På kvällen gjorde jag tillsammans med gravida systern hemmagjord pizza.. Jag tror jag ska bli pizzabagare.. Jag va grym på det där! Jättegott! Kollade på Mellon så klart åxå o åt fruktsallad! Nams! :)
Vi mös under kvällen o pappa njöt väl av att vara ung några sista timmar ;)

På söndagen gjorde vi oss fina o åkte till fina underbara Fåfängan.. Ett ställe som min pappas kusins fd. man äger uppe på ett litet berg med grym utsikt.. Bland annat kan man se gröna lund o viking line-båten :)
På Fåfängan överraskade vi pappa med flera människor som inte heller jag visste skulle komma.. Jag fick lyckorus! Vi åt åxå brunch där mellan 11-13.30 :) Fanns massa gott o välja mellan!
Pappa fick åxå peket! Bland annat ska han få köra Folkrace.. Det fick han av sina barn :)
Grattis Pappa Pu! <3

När alla samtal va över, paketen va öppnade, magarna va fulla så va det dags för smålänningarna att åka hem :( Sad but true!
JJE skjutsade Jonte o mig till Slussen o så tog vi en promenad därifrån till stan.. Emilia somnade mätt o belåten i bilen så vi fick säga hejdå i sömnen!
Ses snart igen hoppas jag.. Om inte förr runt 19 april när bebben kommer ut! Spännande!!!

Jonte o jag strosade på stan med tunga väskor o utan pengar.. Tills det va dags att åka hem till Nkpg igen.. Alltid lika tråkigt.. På bussen hem sög jag in så mkt sthlm det gick!
Fidde o Carlos va på samma buss.. Najs!
När vi kom hem åt jonte o jag på Max sen slängde vi oss hemma i soffan tills det va dags att sova..

Tillbax på jobbet idag! Emma o jag planerade våren för Legogruppen som vi ansvarar för.. Det gick fina bananer!

Får se om denna vecka går lika fort som förra.. Till helgen blir det rajtan tajtan igen!! :D

Slutsats:
Helgen i Stockholm va underbar o jag ville aldrig åka hem men jag va tvungen..

Hoppas er helg va fin!
Puss

Båten

Konferens-päron är godast!

En vecka har gått sedan jag började min första riktiga dag på Båten! Jag trivs superbra! All personal är super och barnen är jättehärliga åxå!
Tisdag-torsdag delas barnen in i åldersgrupper.. Jag o Addes Emma har hand om Legogruppen - de större barnen o hittar på en massa olika bus varje gång!
Jag tillsammans med en tjej som heter Lisa har gympa med femåringarna varje onsdag förmiddag!
I april kommer jag ha överlämningssamtal och utvecklingssamtal.. Läskigt men säkert nyttigt!
På fredag är det tydligen min dag att ta med fika till planeringen åxå.. Spännande ;)
Imorgon ska jag på föreläsning på Ljuraskolan hela förmiddagen..
Det börjar kännas att det är på riktigt! :)

Min ekonomi..
Jag fick precis så jag kunde betala räkningarna denna månad.. Nu lever jag på jonte.. Stackarn.. Jag får bjuda honom på nåt lyxigt när jag blir rik!
Denna helgen va vi på Vårkravall - Lite pengar där!
Nästa helg ska vi till Stockholm.. Pappa fyller stort! - Lite pengar där!
Helgen efter det blir det nog kryssning - Lite pengar där!
How will I survive lixom :P Det löser sig!

Jo! Kravall i lördags..
Det började med att Annie kom under dagen! :D
På kvällen kom Adde o Skarran.. Vi kollade på Mellon, drack vin o åt oststavar o chips :) Jonte o Adde gick sen vidare mot Gripen men vi tjejer satte igång Spotify o gjorde oss fina :)
Jag va sjukt laddad när vi senare kom till Trappan! Men redan kl 1 typ va vi trötta o vid 1.30 eller nåt gick vi hem o tog en macka o gick o la oss o sov! Man börjar bli gammal...

Idag har jag fikat med Lina på Broadway igen! Va väldigt längesen jag träffade Lina o väldigt längesen vi va på Broadway!!! Men som vanligt kanontrevligt!
När vi kom in va vi ensamma med vår buddy som jobbar där! Hon undrade var vi hade hållit hus år 2010 och undrade åxå varför hon inte sett oss på friskis :) Hihi..
Vi hjälpte henne lite med körkortsteori sen kommer det fler gäster..
Efter jag ätit upp min onyttiga kaka o druckit upp min onyttiga latte o Lina ätit upp sin nyttiga sallad gick vi o tränade på Friskis.. Åxå väldigt längesen.. Det är kanske "väldigt-längesen-dagen" idag!
Va tänkt att vi skulle träna medel men det blev puls-medel istället för att ledaren va sjuk! OJOjoj!!! Väldigt mycket hopp o skutt som jag inte va beredd på.. MEN jag klarade mycket mer än vad jag trodde! :)

Som sagt Stockholm på fredag! Ska bli mycket kul!! Har inte träffat Emilia på väldigt länge ;) Och inte heller sett Jessicas mage på väldigt länge!

Nu ska jag äta päron!
Puss

Snyggåk i Sälen

I tisdags åkte vi brum brum bilen upp till Sälen!
Tänkte att 6-7 timmar i bilen skulle ta en evighet, men det gick faktiskt kalasbra!
Vi lyckades också tajma in stockholmsbilen när vi väl va framme.. Dom kom cirka 30 sekunder efter oss! :)
Vi va nämligen tvungna att åka i två bilar eftersom vi var så många.. Jontes föräldrar, ena syster och jonte o jag i ena bilen.. O så jontes andra syster o bror med respektive i andra..
Det bidde bullens varmkorv och lite OS innan det va läggdags..

Jonte o jag sov tillsammans med Fredrik o Susanne (bror o hans sambo) i ett rum med två våningssängar.. Aldrig har jag hört några sängar knarra så mycket! Extra bra när Jonte är så himla försiktig när han ska vända sig om mitt i natten.. NOT! Men vi fick några timmar skönhetssömn iallafall!

Dagen efter var det dags att hämta de beställda skidorna! Alla utom jontes pappa hyrde skidor.. Anders Skishop är en hit! Där ska ni hyra när ni åker till Sälen.. Bara för att de va trevliga o hade lite mer bekväma pjäxor ;)

Första skiddagen, onsdagen, var det toppenväder! Eftersom förmiddagen redan gått när vi var klara med skidor o liftkort stannade vi i Högfjället o åkte skidor.. Backarna va tiptop och vädret var tiptop = tiptop dag!
Jag började så klart i den grönaste backen av de alla.. Men den gick fint o jag gick vidare.. I slutet av första dagen var jag tillomed nere, utan vurpor, från en RÖD backe :) Jag va sjukt rädd men det gick!

Andra dagen åkte vi till Lindvallen.. Jag hittade den bästa backen.. ELIN! Lång, lagom brant och jag kunde snyggåka!
Fick på eftermiddagen sjukt ont i fötterna av pjäxorna så jag tillsammans med jontes mamma o jontes systers sambo Robin satte oss o tog en festis :)

Tredje skiddagen åkte jag, jonte, susanne o fredrik skoter! Superkul!! Jonte körde mest.. Lite läskigt o sitta bakom den dåren men efter några bankningar i ryggen skärpte han sig! Vi åkte upp till en stuga/ett fik utan el o tog en varm choklad/kaffe.. Mys! Mot slutet bytte vi förare o det va superkul! Mer gånger vill jag lova! Hade jag bott uppe i norr hade jag velat ta skotern till förskolan :)
Vi hann med lite skidåkning även den dagen.. Jag fortsatte snyggåka i de gröna backarna.. Men även en sväng i den blå o röda backen :)

Sista dagen va enda dagen man egentligen inte ville gå ut.. Det va jättedimmigt och det snöade massor! Men vi hade ju betalat för fyra dagar ;)
Vi åkte till Lindvallen o åkte i gröna o blå backar! Med skidglasögonen på gick det bra!

Igår va det dags för städning o hemfärd.. För det första funkar inte dammsugaren.. Dammsugarpåsen va full o det gick inte alls bra.. Jag hjälpte till att packa in i bilen istället..
Bilfärden gick bra.. Lite segare, men gick ändå fortare än upp.. Men så är det väl kanske alltid..
Vi stannade i Filipstad på ett värdshus som såg trevligt ut för en matbit! ÄT ALDRIG PÅ VÄRDSHUSET I FILIPSTAD!!!!!!!!!!!! Fy fan så äckligt o dyrt o snuskigt o vidrigt! Kniven mot strupen! Kom o hjälp dom! Maten gick inte att äta, toaletterna var inte städade på en vecka, dyrt va det åxå och otrevlig personal! Jag trodde jag skulle bli magsjuk men jag känner mig bra idag som tur är!

Varje kväll va det OS på tv som gällde o vi blev bortskämda med jättegod mat som jontes mamma förberett.. Alla dagar fick vi också nåt gott i soffan.. Bland annat semlor, kex/ost, chips, godis... Tur att vi åkte skidor om dagarna annars hade jag sett ut som en julgris nu :P
Vissa dagar var det väldans kallt åxå.. -28 grader tror jag det va när vi skulle hyra våra skidor..
Jag är ändå glad att man inte åker skidor allt för ofta.. Pjäxor är inte min grej! Fy! Aj! Ont!
Men backarna var betydligt mycket bättre i Sälen än i Åre!!!!!!!!!!!!!! Enligt mig som nybörjare iallafall! Susanne och Robin hade aldrig tidigare stått på ett par skidor så jag hade mina jämna kamrater i backen! Men i slutet av veckan va nog dom bättre än mig iallafall.. Dom har inte lika hög fallhjöd o vågar kanske mer ;)

Slutsats: En jättebra vecka i Sälen!


Nyligen hemkommen från första dagen på jobbet! Känns JÄTTEBRA! Jag tror jag kommer stortrivas i vår! Jag o en annan tjej satte oss ner o planerade vårens gympa som vi ska hålla i.. Jag hade tagit fram lite papper från estin-året som kom till använding :) På onsdag ska jag ha egen planering också.. Undrar vad jag ska göra då?! :)

Puss!


RSS 2.0